Müvésznév

Nagyon fontos a megfelelő művésznév kiválasztása. Szánj egy kis időt erre, ne siesd el! Némelyik oldalon és amatőr felületen nehéz vagy egyáltalán nem is lehet később megváltoztatni a művésznevet.

Profiként a neved a védjegyeddé válik

Ezen a néven fognak ismerni a törzsvendégeid, és később, ha nagyobb ismeretségre teszel szert, ezen a néven fognak rád keresni a Google-n. De ha csak átmenetileg szeretnél camgirl lenni, akkor se hamarkodd el a választást, mert soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Rövid és jól hangzó nevet válassz

Az olyan általános nevek, mint Szexi Csaj vagy Forróvérű Szőke, annak ellenére, hogy jól hangazanak, nem igazán a legjobb választások, sőt sok oldal nem is engedélyezi ilyen nevek használatát.

Jó, ha a művésznév keresztnevet is tartalmaz, ami aztán online személyiségeddé válhat, és később minden oldalon használható. Ugyanakkor nem szerencsés az igazi nevedet használni. Az a legjobb, ha rövid és könnyen megjegyezhető keresztnevet választasz, ne bonyolítsd túl. Ha túl egzotikus nevet választasz, nehéz lesz a vendégeidnek megjegyezni. Ne felejtsd el, hogy vendégeid a művészneveden fognak ismerni és keresni, nem árt, ha könnyen le tudják írni helyesen a választott nevet.

Jó példák: Rita, Vera, Mia, Dóra, Edit, Niki, stb.

Ha csak magyarul beszélsz, inkább válassz magyar nevet. Ha nemzetközi közönségre számítasz, jobb, ha angol név mellett döntesz, mint Ann, Ruby vagy Julie.

Miután kiválasztottad a megfelelő keresztnevet, találj mellé hozzá illő jelzőt is. Pl. Szexi, Forró, Angyali, Piszkos... Ne használj számokat (pl életkor, születésnap), vagy olyan jelzőket, mint Tini, Iskoláslány... Ami a számok használatát illeti, egyszerűen amatőrnek tűnik, az életkorra vonatkozó szavak használatát pedig sokesetben nem szerencsés. Van már ötleted?

Ha nincs, ne ess pánikba! Fogj egy papírt és idézd fel például a gyerekkori barátaidat, vagy keress egy keresztneveket felsoroló weboldalt. Az érdekesnek tűnő neveket írd fel a papírra, és játssz egy kicsit ezekkel a nevekkel, próbálj ki mindenféle jelzőket előtte vagy mögötte. Lehet, hogy magától beugrik a tökéletes megoldás, a művészneved.

Jótanács: keress 2-3 neked tetsző variációt. Valószínű, hogy amire először gondolsz, már foglalt. Igazán szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy az első választásod még szabad legyen. Ezután ellenőrizd, hogy használja-e már valaki a választott nevet.

Nagyszerű, találtál egy művésznevet magadnak, ami még nem foglalt? Akkor ezzel meg is volnánk! Vagyis csak majdnem. Ha igazán elszánt vagy nézd meg, hogy a névhez tartozó domain szabad-e még. Ezt nem kötelező ellenőrizned, de ha komolyan gondolod a camgirl karriert, hasznos lehet a jövőben. Ha a művészneved "SzexiMeli", akkor nézd meg, hogy a szeximeli.hu, szeximeli.com, vagy szeximeli.net elérhető-e még. Aztán nézd meg azt is, hogy a művészneved foglalt-e a facebookon vagy twitteren. Ezt a linket használhatod: namechk.com

Minden elérhető, semmi sem foglalt? Ezzel jelentős előrelépést tettél a profilod kialakítása felé.

Ha azt gondolod, ez sok hűhó semmiért, ne feledd, hogy soha nem tudhatod, mi sül ki az egészből. Ha csak időnként szeretnél egy kis plusz pénzt keresni, akkor nincs szükséged saját weboldalra. De a twitter és a facebook ebben az esetben is hasznos marketing eszköz arra, hogy rajongótábort alakíts ki magad körül az oldalakon kívül is, és új vendégeket csábíts csetszobádba.